Nabeschouwing NK Klein/Hollandia

Tosca Witting
We blikken terug op een succesvol weekend. En ja, dat lees je goed: blikken! Er zijn namelijk maar liefst 4 blikken behaald afgelopen weekend. 2 Daarvan zijn afkomstig van de Eerstejaars Lichte Dames. Op de zaterdag lagen ze lachend 10 seconden voor op Proteus en de rest van het veld in de voorwedstrijd. In de A-finale leek het nog spannend te worden toen Proteus hem meer aanzette dan in de voorwedstrijd. De bekende concurrent Skadi zakte na 1000 meter iets meer weg en kwam achter Proteus. Met ruim 2 seconden behaalden de lichte dames hiermee een Klassementsblik! Hiermee staan ze nu op een gedeelde eerste plaats in het Eerstejaars Klassement.

Ook de Eerstejaars Dames 8+ en de Eerstejaars Licht hadden veelbelovende voorwedstrijden in de A-finale, waarbij ze vooraan het veld lagen. In de A-finales voeren ze goed mee, wat een aantal punten voor het Klassement opleverde.
Op de zaterdag lag stuur Richelle Rietdijk in het Dames Gevorderde 4+ veld, met roeiers van Proteus. Met een seconde verschil liepen ze in op de Skadi/Laga combinatie en blikten ze in dit veld.
Naast de Hollandia werd natuurlijk ook het NK Klein verroeid dit weekend. Op de vrijdag werden er time-trials gehouden, waarbij iedereen zich plaatste voor de kwartfinales die op zaterdag plaatsvonden. Erik werd eerste en plaatste zich daarmee automatisch voor de halve finale die later die dag plaats vond. Na een spannende race en een verschil van 2 tiende seconden plaatste hij zich voor de A-finale. Willemijn, Ruby, Bas en Thijs hebben alle 4 goeie races gevaren, waar ze enorm trots op mogen zijn, maar helaas plaatsten ze zich daar net niet mee in de halve finales.
Roos en Louise hadden een kleiner veld dan de skiffeurs en waren daarmee direct geplaatst voor de halve finale. Hier behaalden ze een mooie tweede plaats en plaatsten zich voor de A-finale.
Op de zondag was het eerst de beurt aan de eerstejaars ploegen om een plekje in de A-finale te bemachtigen. De Eerstejaars Lichte Dames en de Eerstejaars Licht behaalden in hun voorwedstrijd beiden een eerste plek en mochten daarna instappen voor de A-finale. De lichte dames lagen na de eerste 500 meter in de finale op een tweede plaats, maar gelukkig herpakten ze zich en na 1500 meter lagen ze toch echt vóór Proteus-Eretes. Met uiteindelijk 6 seconden verschil werden ze eerste en beginneling af! Gefeliciteerd dames!
Ook de lichte heren hadden een spannende race waar ze dicht op Laga lagen. Maar de heren van Gyas lieten zie dat ze toch harder konden. In een veld wat de gehele race dichtbij elkaar lag, behaalden ze de eerste plek en werden ook zij beginneling af! Gefeliciteerd heren!
De Eerstejaars Zwaar 4+ behaalde een 3e plaats in de A-finale. De Eerstejaars Dames 4+ voer ook een mooie race en eindigde op de eerste plaats in de B-finale.
Na de eerstejaars ploegen was het weer tijd voor de deelnemers van het NK Klein. In de C-finale behaalde Thijs een 3e plaats. Roos en Louise eindigden op een 4e plaats in de A-finale en Erik is na een zenuwslopende race 4e geworden in de A-finale!
Al met al kijken we terug op een succesvol weekend en willen we de Eerstejaars ploegen en de middengroepen veel succes wensen op de ZRB in Tilburg dit weekend!