WK roeien in Racice, Tsjechie

Tosca Witting
18-25 september
Op zondag 18 september gaat het wereld kampioenschap roeien van start. Na het EK als opwarmer – waar brons is behaald in de tweezonder en vrouwenacht -, mogen onze toppers Marloes en Ymkje op het WK laten zien waar ze al die tijd naartoe hebben getraind.


Op de maandagochtend van 10:18 tot 10:36 uur zijn de heats van de Vrouwen Tweezonder, waar Ymkje samen met Veronique aan de start liggen. In de middag (12:08-12:20 uur) zal Marloes samen met Benthe Boonstra, Hermijntje Drenth en Tinka Offereins in het vrouwen vierzonder veld de strijd aangaan.
Op de dinsdag zullen de races worden gevaren in de vrouwen acht om een plekje te bemachtigen voor de finale. Dit zal om 12:45 uur zijn! De vrouwen acht zal bestaan uit Hermijntje Drenth, Ymkje Clevering, Marloes Oldenburg, Tinka Offereins, Veronique Meester, Roos de Jong, Laila Youssifou, Benthe Boonstra, onder leiding van stuurvrouw Aniek van Veenen.

Later in de week worden de finales gevaren, op de zaterdag de tweezonder en vierzonder; op zondag wordt het WK afgesloten met de finale van de Vrouwen Acht.
De wedstrijden zullen live te volgen zijn via de NOS of via worldrowing!

Wij willen Ymkje en Marloes veel succes wensen met de laatste voorbereidingen en met de wedstrijden!

Reacties

Jan Willem Snippe · za 17 sep 2022 om 00:05
Ymkje en MO !! Heel veel succes gewenst.
Gewoon lekkere harde halen .
en natuurlijk ook wel : veel plezier : genieten !

Extra gegevens