Nabeschouwing H4K

Tosca Witting
Afgelopen weekend was de Heineken Roeivierkamp. De zaterdag werd afgetrapt door de Clubdames. Op de 2500 meter hebben zij een 9e plaats behaald en met de 250 meter een 5e plaats. Van alle deelnemers van het Kruithuisbokaal behaalden ze een 3e plaats en daarmee springen ze omhoog in het klassement.

Klik op het bericht om te lezen hoe het bij de rest van de ploegen ging..


Afgelopen weekend was de Heineken Roeivierkamp. De zaterdag werd afgetrapt door de Clubdames. Op de 2500 meter hebben zij een 9e plaats behaald en met de 250 meter een 5e plaats.

Daarna was het de beurt aan de Gyas/Skoll combi in het Heren Eerstejaars 4+ veld. Na 4 afstanden keihard beuken, aangemoedigd vanuit de boot door de skoll invaller, hebben de heren uiteindelijk de 5e plaats behaald. Hierdoor staan ze nu op de tweede plek in het Eerstejaarsklassement!

De Dames Eerstejaars 4+ voer 4 steady races, waarbij ze een uiteindelijke 6e plaats hebben behaald.
De Dames Gevorderde 8+ behaalde een 3e plaats van de 11, na viermaal 3e te zijn geworden. Zelfs met een flinke snoek vlak voor de finish een prima resultaat!

De Eerstejaars Dames 8+ kwamen redelijk mee met de rest van het veld op de lange afstanden en behaalden op de 2500 meter een 4e plek & op de 5000 meter een 5e plek. De kortere afstanden waren voor hen iets lastifer, waardoor ze uiteindelijk op een 8e plaats eindigden. Momenteel hebben ze een gedeelde 5e plaats in het Eerstejaars Klassement.

De Dames Elite 4* combi met Danique startte slechts 1 dag in verband met een ziektegeval bij Skoll. Waardoor hun totaalscore niet compleet is.
De Eerstejaars Lichte Dames 4* had een erg succesvol weekend. Bij de eerste afstand hadden ze Skadi verslagen met 2 seconden. Bij de sprint verloren ze kostbare punten met een kleine snoek. De volgende dag herpakten ze zich volledig en domineerden ze het hele veld bij de 5000 meter. Een spannende race waarbij Lisa een poos naast Proteus lag. Ondanks dat Proteus de binnenbocht had en de ejld de buitenbocht, schoven de boot er toch langs. Maar niet alleen Proteus werd ingehaald door de dames.. Op hetzelfde moment haalden ze ook Laga in. Een bloedstollende race waarbij ze 17 seconden sneller waren dan de rest van het veld. Bij de 750 meter lagen ze boord aan boord met Skadi, waarbij ze 0.6 seconden sneller waren! Helaas voor hen sinds dit jaar geen afstandsblikken meer bij de H4K. Maar al met al een geslaagd wedstrijdweekend voor de lichte dames!

De Heren Gevorderde 8+ behaalde tweemaal een 6e plaats en tweemaal een 5e plaats en werden daarmee 5de in totaal. De Heren Eerstejaars 8+ moest de eerste dag nog wat inkomen en inroeien op de Amstel, waardoor ze het lekker op de 5 kilometer afstand gedaan hebben en daarmee 5e in het veld van 17 werden.
De Lichte Heren Eerstejaars 8+ had ook een succesvol weekend. Ze behaalden uiteindelijk een derde plaats in een veld van 15, waardoor ze nu op een 4e plaats van het Eerstejaars Klassement staan!
De clubheren had een weekend lang invallers en daarmee een wisselende opstelling. Ondanks dat hebben ze zich geplaatst voor de 5000 meter op de zondag.

Al met al een geslaagd en leerzaam weekend!

Reacties

Extra gegevens