Heineken Roeivierkamp

Heineken Roeivierkamp
Onderweg naar Amsterdam voor de 51ste editie van de Heineken Roeivierkamp, waar we met een volle botenwagen aankomen. Maar liefst acht 8+en en vier 4-tjes.
Op zaterdag wordt de 2500 meter geroeid, met aansluitend de 250 meter. Op de zondag wordt in de ochtend de langste afstand van het weekend van 5000 meter afgelegd en in de middag wordt de het weekend afgesloten met de 750 meter.

Klik op het bericht om te lezen welke ploegen aan de start liggen.


De Clubdames bijten zaterdagochtend het spits af op de Amstel. Na de Head vorige week staan de dames 4e in het klassement. Derde plaats Orca zal de hete adem van de Clubdames in hun nek voelen, want het verschil tussen Orca en Gyas was slechts 3,5 seconden op 8000 meter. Dit weekend zal blijken hoe de top 5 presteert op kortere afstanden, en het is aan de Clubdames om te laten zien dat we in Groningen het snelst gaan. Ook de Clubheren treden aan op de tweede Amstel wedstrijd van het seizoen. Zij starten dit jaar niet de kruithuisbokaal en kijken dus naar meer tegenstand in het veld, wat met 22 ploegen goed gevuld is. De Head en Heineken zijn twee mijlpalen in een clubjaar dus op naar een leerzaam weekend voordat de 8 weer ingeruild zal worden voor de 4.

De eerste ploeg van de wedstrjdsectie die mag starten, is de Eerstejaars Zwaar 4+. Dit is het eerste jaar dat 4+en ook mogen starten op de H4k. Met Thijs Bentvelsen op slag, daarachter Wytse Hokwerda, Loïc Janssen van Skøll en op boeg Tom Höltke onder leiding van stuurvrouw Hélène Hoeve. Ook de Eerstejaars Dames 4+ mag dit jaar de H4K starten. Met een invalster van Aegir, zullen Renske Bornebroek, Marleen van Eijnsbergen en Mijke Nijenhuis de vier afstanden varen.

In de middag is het de beurt aan de Heren Masters B met een Gyas/Hunze/Hoop combinatie. Om 15.00 uur ligt de Dames Gevorderde 8+ aan de start van de 2500 meter. Met een iets andere opstelling dan de Head zullen Roos Klaver, Louise Liemberg, Willemijn Muggen, Marthe Prins, Willeke Klimp, Fardau Koster, Marije Maas en Isabelle Zanen. Ook ditmaal zal Richelle Rietdijk hen sturen. Gezien ze bij de Head een tweede plaats hebben behaald, zal het iedereen benieuwen wat ze op deze afstanden zullen doen. In datzelfde blok start de Dames Eerstejaars 8+; een Skøll/Gyas combi in het Elite veld met Danique de Ruiter en de Lichte Dames 4*.

In het laatste blok is het de beurt aan de Heren 8+en. De Heren Gevorderde B 8+ met stuurvrouw Fleur van Dijk is als een van de eersten van dit blok. De Heren Eerstejaars 8+ zal ook om 17.00 aan de start liggen. Als laatste op de zaterdag zijn de Lichte Heren Eerstejaars 8+.
Op zondag zullen de 5000 meter en de 750 meter geroeid worden.

Iedereen veel succes en veel plezier bij deze mooie wedstrijd toegewenst!
Uitslagen zijn te vinden via Time-Team.

Reacties

Extra gegevens