NKIR

za 10 dec 2022

Nieuws

NKIR 2022

Op deze vroege, vorstige ochtend zijn we onderweg naar Sporthallen Zuid om als vanouds achter dranghekken onze Gyanen toe te juichen tijdens een pot kettingtrekken: Dames en heren, het is weer tijd voor de NKIR.

Hoewel de RP3 studio nu staat, hebben onze wedstrijdroeiers nog doorgetraind op de Concept2 ergometers.
De dag wordt afgetrapt om 09.00 door Daan Vermeulen van de Middengroep Mannen. In zijn eentje zal hij een afstand van 2000 meter moeten trappen.
Gevolgd om 09.15 door Carlo Zutt en Laurids Bauer, die dezelfde afstand zullen afleggen.

Om 09.45 is het de beurt aan Marthe Prins om zich te wagen aan het Dames Gevorderden veld.

Ook Sybren Visser heeft niet stilgezeten tijdens zijn tijd op Skøll. Hij heeft zich namelijk voorbereid op het Lichte Heren Masters A veld. Vorig jaar heeft hij een eerste plek behaald. Zal hij zijn titel kunnen verdedigen? Om 11.00 zal voor hem het startsignaal klinken.

In de middag om 13.30 is het de beurt aan de Clubdames Acht. Deze acht meiden zullen samen 2 kilometer afleggen. Dat houdt in dat ze allemaal individueel op de ergometer zitten, maar deze zijn gekoppeld. Qua afstand kan het dus zo zijn, dat de één meer meters aflegt dan de ander. Maar uiteindelijk trappen ze samen gemiddeld een 2 kilometer.

Dit jaar is er ook een nieuw veld in het keven geroepen: het stuurtjesveld. Om 14.15 zal Fleur van Dijk hier een afstand van 1000 meter afleggen!

Daarna is het de beurt aan de nieuwe eerstejaars wedstrijdploegen om zich voor het eerst te meten aan hun concurrentie voor dit jaar. Ook zij zullen een afstand van 2000 meter afleggen.

Om 14.45 zal de Lichte Dames 4 met Pien Siermann, Maureen Vos, Eefke van Straaten en Merije de Wit starten.

De EJZ zal starten in 2 velden. Om 15.30 begint de 4 met daarin Max Jongenelen, Thijs Bentvelsen, Michiel Wietsma en Tom Höltke.
Om 17.00 wordt de dag voor Gyas afgesloten met de Heren Eerstejaars 8. De acht roeiers hiervan zijn Sil van Koersveld, Jesse Kaptein, Daan Sombekke, Wytse Hokwerda, Dennis Logtenberg, Gerrit Ype Wolthuis, Arnout Pijs en Henk Tiktak.

Mocht het niet haalbaar zijn om naar de Sporthallen Zuid te komen, dan is er de mogelijkheid om de livestream op Gyas te volgen!
Mocht je het vanuit huis willen volgen, dan kan dat via de volgende link:
https://www.nkindoorroeien.nl

Aan de Gyanen die starten: heel veel succes!

Extra gegevens

Naar het overzichtwo 25 mei 14:33