Nieuws

6 podiumplekken op het Nederlands Kampioenschap roeien!

vr 19 - zo 21 apr
Gyas is na afgelopen weekend 6 medailles rijker! Er stonden maar liefst 5 Gyanen op het podium tijdens het Nederlands Kampioenschap voor kleine nummers! Zij brachten 2 gouden, 1 zilveren en 3 bronzen medailles mee naar Groningen!

  • Iris Hochstenbach werd in de skiff 1e in het senioren-b (onder 23) veld en 3e overall voor lichte dames!
  • Sophie Souwer werd in de skiff 2e in het dames elite veld!
  • Damion Eigenberg werd in de skiff 3e in het lichte heren elite veld!
  • Ymkje Clevering werd in de twee-zonder 3e in het dames elite veld!
  • TIes Talsma werd in de twee-zonder 1e in het senioren-b veld!

Gyas is enorm trots op deze geweldige prestaties!

Longfonds Collecteweek

ma 13 - zo 19 mei
Beste Gyanen,

Van 13 t/m 18 mei gaan duizenden mensen de straten door om te collecteren voor het Longfonds. In Groningen gaan wij als Gyas daarbij ons steentje bijdragen! Wij gaan namelijk in de omringende wijken rond Gyas (Corpus Den Hoorn en Rivierenbuurt/ Herewegbuurt) het collecteren voor onze rekening nemen om te zorgen dat er ook in heel Groningen langs de deuren kan worden gegaan!

BAM! Beer/Stresspong mix

ma 29 apr
Lieeeeefste Gyanen,

We kennen stresspong, we kennen beerpong, we kennen een scala aan pongs. Het leek ons dus hoog tijd voor een epische mix van alle pongs!!!!!! Maak je borst nat en en trek ten strijde want op deze schittermagische avond kun je alle shine pakken met pingpongballen en jezelf proberen te bewijzen als de drankspelkoning(in) van Gyas!!!!!

Schrijf je in met een team van max. 8 personen. Een leuke manier om je mede lenteleden te leren kennen. Het bier wat nodig is voor de spellen wordt hoofdelijk gestreept, wil je meer of vaker spelen dan betaal je daarvoor zelf even de brandstof.
Dit epische festijn zal op 29 april plaatsvinden. Het begint om 20:30, be there or be square!!!!

Kusjes,

de BAM (voor vragen kun je appen/bellen naar Bibian 06 13650310)

Bekendmaking Lustrum Buitendag

do 18 apr 20:00
Lieve Gyanen,

Het duurt nog meer dan een maand, maar de mooiste dag van het jaar is weer in zicht: DE LUSTRUM BUITENDAG! Een dag vol bier, activiteiten, gezelligheid en zon, dat wil je niet missen! Kom allemaal aanstaande donderdag 18 april om 23:30 een biertje drinken op de Gij zodat je de bekendmaking niet mist! Op vrijdag 19 april om 12:00 gaat de inschrijflijst open voor niet-passe-partouthouders, dus zorg dat je er dan klaar voor zit! Als passe-partouthouder ben je al ingeschreven.

Liefs,
BuiCie ’19

Gyas Vlootschouw 2019

do 11 jul
Op 11 juli in roze, wit en blauw flaneren!

Naast een geweldige 11 daagse staat er nog een fantastisch lustrum evenement op de planning: de vlootschouw op 11 juli! Op deze dag zullen we de hele loods leeghalen om met alle boten van Gyas door de grachten van onze mooie stad te roeien. Daarnaast zullen we een foto maken van de hele vloot. Na afloop gaan we op het vlot verder genieten van de zon met een despoo’tje in onze hand.
Om alvast een idee te krijgen van de vlootschouw hebben we al een korte teaser opgenomen. Wil je een nog beter beeld krijgen? Zoek dan de video van de vlootschouw 2014 eens op! Klinkt dit alles nou als muziek in de oren? Schrijf je dan snel in op de inschrijflijst op de site, deze zal om 12 april om 12:00 ‘s middags opengaan.

Wil je niks missen over dit geweldige evenement? Zet je dan snel op ‘’geïnteresseerd’’ bij het evenement.

Liefs,
De vlootschouwcommissie

Benefietconcert Neptunus

vr 12 apr 20:00
Vrijdag 12 april organiseren wij samen met De Hunze en Aegir een benefietavond voor Neptunus. Met deze avond proberen we een mooi bedrag in te zamelen waarmee we Neptunus steunen in hun wederopbouw. Het belooft een leuke avond te worden met live muziek, aansluitende hitjes en dat allemaal onder het genot van een goede versnapering!

Draag op deze manier ook je steentje bij aan onze vrienden in Delfzijl!

Aanmelden kan via deze link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdV-J7cTUAKYpy48poI4zaR-z8kdFP-zmLB9Fen8fpbgPM4cg/viewform?usp=sf_link

Voorbeschouwing 136e Varsity

zo 07 apr
Aankomende zondag, 7 April, zal de 136e Varsity plaatsvinden op het Amsterdam-Rijnkanaal tussen Houten en Culemborg. De Varsity is de eerste wedstrijd van het korte baan seizoen. De eerstejaars zullen hier een poging gaan doen zich naar de top 3 van de klassementen te roeien en misschien zelfs beginneling af te worden. Daarnaast is er in het hoofdnummer, de Oude Vier, de kans om eeuwige roem te vergaren door het blik te pakken en Gyas de eerste kroegjool te bezorgen.

Lustrum Buitendag

do 30 mei
Lieve Passe-Partout houder,

Op een of andere manier is er een mail van ons bij veel mensen in de spambox beland, dus wij willen jullie het via deze weg ook nog even laten weten! Maar, check ook je spambox even!

Op 30 mei is het zover, de Lustrum Buitendag! Als Passe-Partout houder heb je hier al voor betaald en ben je dus verzekerd van een kaartje!

BELANGRIJK: Mocht je nou nu al weten dat je er NIET bij kan zijn op deze dag, wil je dan op de mail in je spambox reageren, of een mailtje sturen naar buitendag@gyas.nl? Wij zullen je dan van de lijst halen, zodat we extra mensen zonder Passe-Partout een plek kunnen geven.

Liefs,

BuiCie ’19

Mini Symposium Longfonds

di 23 apr 18:45 - 21:30
In samenwerking met Gyas organiseert het Longfonds op 23 april een mini symposium in het UMCG. Het wordt georganiseerd voor vrijwilligers van het Longfonds in Noord-Nederland en Gyanen, aangezien wij ons tijdens het lustrumjaar inzetten voor het Longfonds.

Alles is verzorgd en er zijn geen kosten aan verbonden, maar de plekken zijn beperkt. Dus schrijf je snel in!

Tijd: 19.00 – 21.45 uur, inloop vanaf 18.45 uur
Locatie: UMCG, Blauwe Zaal

https://gyas.nl/pagina/leden/inschrijflijst?signup_id=4737

Meet & Greet Lenteleden

ma 08 apr
Ben je nou benieuwd naar iemand’s guilty pleasure, ergste vakantie-ervaring of grootste blunder? Kom dan op maandagavond 8 april naar Gyas! De LIK organiseert dan een heuse Meet & Greet voor alle lenteleden!