Publiek forum » Amsterdam City Swim

Sarika Hogendoorn · di 03 jun 2014 om 10:45
Lieve Gyanen,

Vorig jaar heb ik met heel veel plezier mee gedaan aan de Amsterdam City Swim. 2 km zwemmen door de grachten van Amsterdam voor stichting ALS. Dit jaar spring ik op 7 september opnieuw het water in. Nou vragen jullie je misschien af, waarom nog een keer die vieze grachten in, vol fietsen en ander troep. Het antwoord is simpel. ALS is zo'n verschrikkelijke ziekte dat ik graag iets doe om deze ziekte de wereld uit te krijgen. ALS staat voor Amyotrofische Lateraal Sclerose en is een ongeneselijke zenuw- en spierziekte, waarbij de spieren één voor één uitvallen. Gemiddeld leeft iemand nog maar drie jaar nadat de diagnose gesteld is. Er moet meer onderzoek worden gedaan naar de oorzaak en behandeling van deze ziekte. Daar proberen de deelnemers van de Amsterdam City Swim (ACS) zoveel mogelijk geld voor op te halen.

Afgelopen jaar ben ik begonnen met wedstrijdroeien, 6 dagen per week trainen en vanaf februari om het weekend een wedstrijd. Of te wel ik heb een jaar lang heel dankbaar gebruik mogen maken van mijn eigen spieren. Hoe meer ik ben gaan trainen, hoe meer ik me besef hoe verschrikkelijk het moet zijn, dat je spieren een voor een uitvallen, totdat je niks meer kan en overlijdt.

Daarom vraag ik jullie om mij te sponseren door een donatie te doen voor ALS. Dit kan heel makkelijk door op onderstaande link te klikken en daarna op de knop doe een donatie.
http://www.amsterdamcityswim.nl/nl/sarika-hogendoorn

De grootte van de donatie maakt me niet uit, ALLE BEETJES HELPEN!!
Alvast heel erg bedankt,

Sarika Hogendoorn
Sarika Hogendoorn · za 06 sep 2014 om 13:39
Lieve Gyanen,

Morgen is het dan zo ver, met 1999 anderen spring ik de Amsterdamse grachten in tegen ALS. Ik wil jullie een nog een keer vragen of iedereen die wat kan missen een donatie zou willen doen om onderzoek naar deze verschrikkelijke ziekte mogelijk te maken. Je zou er als sporter/roeier toch niet aan moeten denken dat langzaam een voor een je spieren uitvallen totdat je belangrijkste spier er ook mee stopt en je komt te overlijden. Onderzoek naar deze ziekte is hard nodig, dus doneer via http://www.amsterdamcityswim.nl/nl/donations/add/sarika-hogendoorn.

Mocht je morgen in Amsterdam zijn om 13.10 spring ik het water in bij het scheepvaartmuseum. Het is zeker de moeite waard om even te komen kijken naar dit spektakel. Zou je willen kijken maar moet je in Groningen blijven via http://www.amsterdamcityswim.nl/nl/articles/view/volg-hier-de-amsterdam-city-swim-2014-live kan je het allemaal live volgen .

Liefs
Sarika
Sarika Hogendoorn · ma 08 jun 2015 om 11:23
Lieve Gyanen,

Over iets minder dan 4 maanden in het weer zo ver. Voor de derde keer spring ik 6 september de Amsterdamse grachten in om geld in te zamelen tegen de spierziekte ALS. ALS staat voor Amyotrofische Lateraal Sclerose en is een ongeneselijke zenuw- en spierziekte, waarbij je spieren één voor één uitvallen. Behandeling is nog niet mogelijk waardoor de patiënten gemiddeld na 3 jaar overlijden. Om dit te voorkomen is onderzoek en dus veel geld nodig. ALS moet van de kaart!

Als ik straks weer uittraining ben en eindelijk niet meer 8x in de week in de boot hoef te zitten, spring ik graag het water in om te trainen voor dit mooie evenement. De Groningse wateren een keer vanuit een andere hoek bekijken en zo in topvorm te komen zodat ik misschien wel Pieter van den Hoogenband eruit kan zwemmen straks . Ik maak elke dag dankbaar gebruik van mijn spieren en wil ze dan ook graag inzetten om deze verschrikkelijk spierziekte de wereld uit te helpen. Dit doe ik straks door met mijn spieren de uitputtende afstand van 2015 meter te laten afleggen. Jullie kunnen door het gebruik van slechts een paar spieren ook je steentje bijdragen. Het enige wat je hoeft te doen, is je arm te bewegen en op deze link te klikken: http://www.amsterdamcityswim.nl/deelnemer/sarikahogendoorn/. De rest wijst zich vanzelf.

ALLE BEETJES HELPEN!!
Alvast heel erg bedankt,

Sarika
Linde Prins · ma 08 jun 2015 om 11:31
Heel tof dat je dit doet Sarika!!
Lucia Grijpink · ma 08 jun 2015 om 11:46
Jaaaaaa allemaal doneren!! Met elke euro zwemt ze harder. (En ze gaat al vrij hard)
Tjitske Bakker · ma 08 jun 2015 om 12:03
super! ik heb gedoneerd
Kim van Maldegem · ma 08 jun 2015 om 15:51
Geweldig! Ook ik heb gedoneerd, hoop dat nog vele Gyanen volgen.
Marijke Kloosterziel · za 18 jul 2015 om 18:00
klik

Dit is even een makkelijkere weg naar de link! Ik heb zeker alweer gedoneerd
Sarika Hogendoorn · di 25 aug 2015 om 12:27
Nog minder dan 2 weken en dan springen ik de Amsterdamse grachten in. Gister ben ik de Amstel in gedoken voor een trainingsrondje. Dit allemaal om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar ALS (dit filmpje laat zien waar het geld naartoe gaat https://www.youtube.com/watch?v=BhOgCRxmuqo&feature=youtu.be). Het geld is hard nodig dus doneer via http://www.amsterdamcityswim.nl/deelnemer/sarikahogendoorn/
Sarika Hogendoorn · za 05 sep 2015 om 17:27
Lieve Gyanen,
Nog 1 nachtje slapen en dan spring ik voor de derde keer het water van de Amsterdamse grachten in tegen ALS. ALS staat voor Amyotrofische Lateraal Sclerose en is een ongeneselijke zenuw- en spierziekte, waarbij je spieren één voor één uitvallen. Behandeling is nog niet mogelijk waardoor de patiënten gemiddeld na 3 jaar overlijden. Om dit te voorkomen is onderzoek en dus veel geld nodig. ALS moet van de kaart!

Elke dag maak ik dankbaar gebruik van mijn spieren en zolang ik ze nog kan gebruiken wil ze dan ook graag inzetten om deze verschrikkelijk spierziekte de wereld uit te helpen. Dit doe ik morgen door met mijn spieren de uitputtende afstand van 2015 meter af te leggen. Ik wil iedereen die nog niet heeft gedoneerd, vragen om met het gebruik van slechte een paar spieren ook z’n steentje bijdragen. Het enige wat je hoeft te doen, is je arm te bewegen en op deze link te klikken: http://www.amsterdamcityswim.nl/deelnemer/sarikahogendoorn/. De rest wijst zich vanzelf.
ALLE BEETJES HELPEN!!
Liefs,
Sarika
Sarika Hogendoorn · do 24 sep 2015 om 12:33
Lieve Gyanen,

Het is al weer bijna 3 weken geleden dat ik het toch wel koude water (16,5 graad) van de Amsterdamse grachten trotseerde om geld in te zamelen voor onderzoek naar de verschrikkelijke spierziekte ALS. Het was echt fantastisch om weer mee te kunnen doen. Met de bescherming van mijn wetsuit heb ik totaal geen last gehad van de kou en was ik in 38:50 min over de finish. Mijn persoonlijke doel om binnen 40 min de zwemtocht af te leggen is dus gelukt.
Ik wil iedereen die al gedoneerd heeft heel erg bedanken. Er is goed nieuws als je nog niet gedoneerd hebt, het kan nog steeds! Dus ga snel naar http://www.amsterdamcityswim.nl/deelnemer/sarikahogendoorn/ en doneer als nog (je hebt tot 30 september).

Liefs,
Sarika
Sarika Hogendoorn · di 29 sep 2015 om 22:43
Nog een keer een beetje spammen
Je hebt nog maar 25 uur om te doneren, dus ga snel naar http://www.amsterdamcityswim.nl/deelnemer/sarikahogendoorn/ en DONEER!
Sarika Hogendoorn · zo 25 jun 2017 om 10:32
Lieve Gyanen!
Na een jaartje rust ga ik dit jaar weer mee doen aan de Amsterdam City Swim. Voor degene nog nooit van deze tocht hebben gehoord of degene die vergeten zijn wat het ook al weer was zal ik het geheugen even opfrissen (voor de mensen die het nog wel weten skip de komende alinea dan maar ).
De Amsterdam City Swim is een 2 km lange zwemtocht door de grachten van Amsterdam om geld op te halen voor onderzoek naar ALS. ALS is een dodelijke zenuw- spierziekte waarbij een voor een je spieren uitvallen en komt in Nederland bij 1500 personen voor. Jaarlijks komen er helaas 500 patiënten bij en overlijden er 500 personen aan de gevolgen van deze ziekte. De oorzaak van ALS is onbekend en een geneesmiddel is niet voorhanden. Met het geld dat opgehaald wordt tijdens de ACS, wordt onderzoek gesteund dat de oorzaak van de ziekte probeert te achterhalen en dat een geneesmiddel probeert te vinden voor deze verschrikkelijke ziekte.
Een verschrikkelijke ziekte dat is het en daarom spring ik in de grachten. Ik vind het veel te leuk om dit soort uitdagingen aan te gaan en ik moet er niet aan denken dat ik niet meer kan doen omdat mijn spieren niet meer werken.
Nou snap ik best dat niet iedereen zin heeft om in dat vieze water te liggen en het maximale van je spieren te vragen om door het water te komen, gelukkig is daar een oplossing voor! DONEER NU en dan zwem ik met alle liefde door de grachten.
Moeilijk is het niet: ga naar https://www.amsterdamcityswim.nl/deelnemers/sarika-hogendoorn en dan wijst het zich allemaal vanzelf.

Liefs,
Sarika
Sarika Hogendoorn · ma 11 sep 2017 om 08:34
Lieve Gyanen!

Vorige week zondag ben ik weer in het diepe gesprongen tegen de spierziekte ALS. In 44:43 min heb ik de 2km afgelegd. Ook de 4de keer mee doen met de Amsterdam City Swim was weer heel gaaf! Erg indrukwekkend om de ALS patienten te zien. De een slechter dan de ander. Sommigen hebben zelfs (onder begeleiding) mee gezwommen. Heel bijzonder en een duidelijk bevesting waarom geld voor onderzoek zooo hard nodig is!
Dusss kan je wat missen doneer dan nog tot eind van de maand via
https://www.amsterdamcityswim.nl/deelnemers/sarika-hogendoorn doneren.

Liefs,
Sarika